Nederland - 15 oktober 2021 - ruimtevaart

Virgin Galactic keldert na vertraging ruimtevluchten

door SVEN VAN GASSE

Bedrijven die bezig zijn met ruimtevaart worden steeds interessanter en populairder. Virgin Galactic kende vrijdag echter geen goede handelssessie. De aandelen van het bedrijf kelderden nadat het verklaarde dat alle ruimtevluchten zouden worden uitgesteld tot volgend jaar omdat het zijn toestellen opknapt.

Virgin Galactic hoopte haar volgende ruimtevlucht in september te kunnen uitvoeren. De plannen werden echter gewijzigd omdat het bedrijf besloot om eerst haar VSS Unity en VMS Eve op te knappen alvorens weer te gaan vliegen.

Het opknapproces zou naar verwachting 8 tot 10 maanden in beslag nemen en Virgin Galactic verwachtte om deze in juni en augustus te voltooien. Het opknappen van de toestellen duurt echter langer dan verwacht waardoor de vluchten zijn uitgesteld tot 2022.

De aandelen van Virgin Galactic daalden met 16% ten opzichte van de vorige slotkoers van $24,06. Het aandeel wiste de volledig winst voor 2021 uit en werd negatief op jaarbasis.

Reactie Wall Street

De reacties op Wall Street over de ontwikkelingen bij Virgin Galactic liepen uiteen.

Bank of America verlaagde het koersdoel voor Virgin Galactic van $25 naar $20. De bank verwees naar de toegenomen onzekerheid en het gebrek aan duidelijkheid van het bedrijf rond de verandering.

Canaccord Genuity handhaafde het koersdoel van $48 en een buy-rating. Het vertelde beleggers dat ze niet verwachten dat het gewijzigde schema van Virgin Galactic significant zal zijn voor de plannen op lange termijn vaan het bedrijf.

Jefferies hield ook vast aan zijn buy-rating en een koersdoel van $33. Jefferies beschreef de update van Virgin Galactic als een bescheiden vertraging tot het doel van commercieel ruimtetoerisme.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.