VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 16 oktober 2020 - China

“Verwacht een serieuze correctie bij een betwiste verkiezingsuitslag”

door SVEN VAN GASSE

De Amerikaanse presidentsverkiezingen staan voor de deur. Nog een kleine maand wachten en het is zover. Deze verkiezing kan wel eens de geschiedenisboeken ingaan als de meest bizarre ooit. Verschillende expert verwachten namelijk een betwist resultaat. Volgens fondsbeheerder Mark Mobius zou dit scenario een grote daling op de aandelenmarkten kunnen veroorzaken.

Een dergelijke uitkomst zou kunnen plaatsvinden als de verliezende kandidaat zijn verlies weigert te erkennen of als hij de legitimiteit van de uitslag in twijfel trekt. President Donald Trump heeft al herhaaldelijk geweigerd te zeggen of hij de uitslag zou aanvaarden, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over een rommelige overdracht als hij zou verliezen van Demoraat Joe Biden.

Mobius denkt dat deze kwestie een reëel probleem kan vormen. In het slechtste geval heeft Amerika op 3 november nog geen nieuwe president maar pas weken of zelfs maanden later. Dit scenario zou voor grote onrust op de wereldwijde aandelenmarkten kunnen zorgen.

Hoeveel de markten zouden dalen, zal afhangen van hoelang het geschil duurt. Wanneer het dispuut naar het Hooggerechtshof zou gaan, zou dit kunnen leiden tot nog meer onzekerheid. Als er 1 ding is dat markten meer haten dan slecht nieuws, dan is het onzekerheid.

Mobius stelt:

Als dit gebeurt, zitten we echt in de problemen. De markten zullen dit niet leuk vinden waardoor deze in vrije val kunnen gaan.

Spanningen met China

Mobius, een expert op het gebied van opkomende markten, denkt dat Azië nog steeds mooie kansen kan bieden voor beleggers.

Hij verklaarde dat hij vrij zwaar heeft geïnvesteerd in Taiwan en Zuid-Korea. Mobius heeft vooral geïnvesteerd in bedrijven die componenten voor technologiebedrijven leveren. De vraag naar deze componenten zal samen met een grotere adoptie van technologie groeien.

Verschillende van deze bedrijven worden wel blootgesteld aan de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Hier maakt Mobius zich echter niet te veel zorgen over.

Hij besluit:

In deze tijden zullen landen blijven handeldrijven ongeacht de handelsbeperkingen. Dit zal ook gelden voor de Verenigde Staten en China.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.