Nederland - 7 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Verrassende afwijzing Sligro

(ABM FN-Dow Jones) Het verrast dat Sligro Food Group niet bereid is met Jumbo te praten over een eventuele verkoop van de Emté supermarkten. Dit stelde analist John David Roeg van NIBC vrijdag.

De analist wees er op dat Sligro al meer dan tien jaar kampt met een te kleine, matig winstgevende en niet groeiende tak Foodretail. Roeg denkt dat Jumbo samen met vermoedelijk Plus bereid zal zijn circa 300 miljoen euro, dat wil zeggen 0,35 keer de omzet over 2016, te betalen. Wel zullen de kopers vervolgens nog eens een half miljoen tot een miljoen per winkel moeten investeren voor een succesvolle ombouw.

Met de verkoopopbrengst kan Sligro volgens NIBC investeren in de groei van Foodservice en een moeilijk ombouwproces van de eigen supermarkten ontlopen.

Complicerende factor in het verhaal is volgens Roeg echter dat Sligro via de Emté supermarkten profiteert van de inkoopvoordelen via Superunie, de inkooporganisatie waarbij het is aangesloten. Afgelopen jaar kochten de takken Foodservice en Foodretail bijna de helft van hun inkopen in via Superunie, aldus de marktvorser. Na een verkoop denkt Sligro volgens Roeg wel lid te kunnen blijven van Superunie, maar doordat het een kleinere afnemer wordt, zullen bepaalde voordelen wel wegvallen, vermoedt de analist. Dit zal wat druk zetten op de marges van Foodservice, voorziet Roeg.

NIBC heeft een Neutraal advies op Sligro Food Group met een koersdoel van 39,00 euro. Vrijdag noteerde het aandeel 0,3 procent lager op 39,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.