Nederland - 15 oktober 2018 - Vastgoed

Vastned van lijst minst favoriete aandelen ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het advies voor Vastned verhoogd van Verkopen naar Houden en haalde het aandeel tegelijk ook van de lijst met minst favoriete aandelen. Dit bleek maandag uit een rapport van de bank, waarin het koersdoel voor het vastgoedfonds wel werd verlaagd van 38,00 naar 34,00 euro.

De multiples van Vastned zijn volgens ING na de recente koersdalingen meer in lijn komen te liggen met die van sectorgenoten. De relatief lage investeringen en keuze voor vastgoed in de belangrijkste winkelstraten maken volgens de bank dat de waardering van Vastned een premie verdient ten opzichte van de sector.

Maar ING waarschuwde ook voor risico’s. Vastned moet 60 miljoen tot 80 miljoen euro aan overnames doen om voldoende inkomsten te genereren om het dividend voor 2019 te dekken, aldus de analisten. Een gevreesde verlaging van het dividend is mogelijk van de baan, nu de Nederlandse overheid een andere toon aanslaat over zijn belastingplannen, die voor Nederlandse vastgoedfondsen negatief zouden uitpakken.

Momenteel zijn vastgoedbeleggingsinstellingen nog gevrijwaard van belastingen als ze de volledige winst uitkeren aan beleggers. Met de afschaffing van de dividendbelasting komt deze regeling te vervallen.

Het aandeel Vastned won maandag 2,5 procent en steeg naar 33,20 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.