Nederland - 6 juni 2023 - Aandelen
door AMY YASSIM

Vastgoedaandeel met 14% dividendrendement

Ondanks een aanzienlijke koersdaling van het vastgoedbeleggingstrust Medical Properties Trust (MPT) in het afgelopen jaar, zijn er overtuigende redenen om het hoge dividendaandeel niet te verkopen. Dat stellen analisten van The Motley Fool. Momenteel levert MPT een dividendrendement van 14% op.

Het vooruitzicht van MPT zou bijvoorbeeld verbeteren, aangezien de financiële situatie van de huurders zich herstelt. Daarnaast heeft het aandeel de aandacht getrokken van investeerders vanwege een aantrekkelijk dividendrendement van 14%.

— Lees ook: Zó investeer je in hoge dividendaandelen

Uit de aandelenkoersgrafiek is het volgende te zien:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

MPT’s dividendbetaling is veilig

Een hoog dividendrendement is vaak een teken dat het bedrijf niet in staat is om deze te behouden. Maar wanneer bedrijven onterecht zijn afgewaardeerd op de beurs, kan het beleggers juist een enorme kans bieden. Raymond James-analist Jonathan Hughes zegt:

“De dividendbetaling van MPT is veilig.”

Ondanks een koersdaling van meer dan 50% in het afgelopen jaar, ben ik niet van plan om dit aandeel te verkopen.

MPT verwacht dit jaar een dividend van $1,16 per aandeel uit te keren, wat gefinancierd kan worden met de verwachte inkomsten. Hughes benadrukt: MPT genereert een FFO van tussen de $1,50 en $1,61 per aandeel in 2023, wat ruim voldoende is om het dividend te financieren. FFO is een term gebruikt bij vastgoedfondsen die de winstgevendheid aangeeft.

— Lees ook: Beleggen volgens Einstein’s 8ste wereldwonder

Veiligheid en groeivooruitzichten versterken de aantrekkelijkheid van MPT

Hoewel er zorgen zijn dat MPT in de toekomst het dividend zou kunnen verlagen, is het belangrijk op te merken dat de schulden van het bedrijf in de loop van meerdere jaren aflopen.

Naast de veiligheid van het dividend, verbetert ook het vooruitzicht van MPT. MPT-CEO Ed Aldag merkte op dat de opnames en chirurgische volumes van de huurders stijgen, wat wijst op positieve ontwikkelingen in de sector.

MPT verwacht ook het geld dat het verschuldigd is van Pipeline Health en Prospect Medical Holdings te kunnen terugvorderen.

De verkoop van het Healthscope-portfolio helpt in Australië MPT om een deel van de schuld af te lossen. Het aandeel wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer 9,8 keer de verwachte winst.

Met een verwacht opwaarts koerspotentieel van bijna 40% volgens analisten, is het aandeel van MPT aantrekkelijk.

— Lees ook: Gratis gids: Vastgoed beleggen via blockchain: stap voor stap handleiding

Bron: The Motley Fool
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.