Nederland - 7 juni 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Vanguard en NXP investeren $7,8 miljard in nieuwe Singapore-fabriek

Twee toonaangevende bedrijven, het TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) gesteunde Vanguard en het Nederlandse NXP Semiconductors, bundelen hun krachten om een grootschalige waferfabriek te bouwen in Singapore. De investering van $7,8 miljard is bedoeld om de productiecapaciteit van halfgeleiders te vergroten en tegemoet te komen aan de groeiende vraag in verschillende sectoren.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Nieuwe fabriek met waferproductie voor diverse sectoren

De nieuwe fabriek, genaamd VisionPower Semiconductor Manufacturing Company, zal wafers produceren voor uiteenlopende toepassingen, waaronder automotive, industrie, consumentenelektronica en mobiele apparaten. Een wafer is een dun plakje halfgeleider.

Met een verwachte start van de bouw in de tweede helft van 2024 en levering van wafers aan klanten in 2027, wordt het project gezien als een belangrijke stap in het versterken van de halfgeleiderindustrie in Singapore.

De joint venture zal worden geleid door Vanguard met een meerderheidsbelang van 60%, terwijl NXP een minderheidsbelang van 40% zal hebben.

Singapore en Maleisië trekken halfgeleiderbedrijven aan

Singapore en Maleisië zijn beide aantrekkelijke bestemmingen geworden voor halfgeleiderbedrijven vanwege hun gunstige zakelijke omgeving. Grote Amerikaanse spelers zoals Intel en GlobalFoundries hebben al geïnvesteerd.

TSMC bouwt ondertussen nieuwe fabrieken in landen zoals Japan en de VS vanwege toenemende geopolitieke spanningen. NXP heeft vorig jaar nog geïnvesteerd in TSMC’s eerste chipfabriek in Europa.

—Lees ook: Beleggen volgens Einstein’s 8ste wereldwonder

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.