Nederland - 3 maart 2021 - VS

Vaccins en stimulus zijn krachtige cocktail voor Amerikaans herstel

door SVEN VAN GASSE

Beleggers die speculeren op een sterk economisch herstel in de Verenigde Staten dit voorjaar en deze zomer, hebben vandaag goed nieuws gekregen. President Joe Biden heeft aangekondigd dat de Verenigde Staten tegen eind mei voldoende vaccins hebben om elke volwassene te vaccineren.

De eerdere doelstelling was om tegen eind juli genoeg vaccinaties te hebben voor elke Amerikaanse volwassene. Farmaciebedrijf Merck heeft er nu echter mee ingestemd om te helpen bij de productie van het vaccin dat ontwikkeld is door Johnson & Johnson en onlangs is goedgekeurd door de Verenigde Staten.

Hierdoor versnelt de inentingstermijn van het land drastisch. President Biden was uiteraard zeer blij met dit nieuws. Hij stelt:

That’s progress.

Extra stimulus

Het goede vaccinnieuws komt bovenop het feit dat het nieuwe stimuleringspakket van $1,9 biljoen zich verder door het Congres beweegt. De wetgeving zou woensdag al aan de Senaat kunnen worden voorgelegd.

Ondanks het goede nieuws, is de Covid-19 crisis nog zeker niet achter de rug. Er verspreiden zich nieuwe varianten van het virus over de hele wereld en een vlekkeloze distributie van vaccins is essentieel voor een sterk economisch herstel.

De combinatie van een gevaccineerde bevolking en extra stimuleringsmaatregelen zorgen er echter wel voor dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie aanzienlijk verbeterd zijn ten opzichte van enkele maanden geleden.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.