Nederland - 28 februari 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Uniek energieaandeel ter waarde van $190 mio

De leukste kans in de energiesector momenteel? Dat is toch echt wel onze Biogas speler (of zoals hij bij ons bekend staat: koeienstrontverwerker) die deze week een uniek goede deal heeft gesloten. Onze energieanalisten geven een koersdoel mee van C$ 75-80. Terwijl we nu rond de $9 staan.

Eergisteren waren onze analisten er als de kippen bij met een update. En vanochtend kregen we ook van andere analisten ineens research toegestuurd. Die verdacht dicht bij onze geschatte waarde ligt:

Deze analisten rekenen met een korting van 8% en bekomen dan aan een waarde van $77.71 per aandeel.

Net in het midden van onze bandbreedte.

Andere analisten hebben zelfde conclusie.

Dat er nu ook andere analisten zijn die op precies dezelfde berekening komen, is heel logisch als je naar de cijfers kijkt.

  • Huidige marktwaarde: +/- $190 miljoen
  • Waarde deal: $550 miljoen
  • Schulden: $90 miljoen (door onze analisten ingeschat, rekening houdend met de uitgaven van dit jaar, momenteel ligt de schuld lager)
  • Waarde project, na aftrek schulden: $22 per aandeel.

Dat is aan de huidige situatie. Zonder dat het project daadwerkelijk uit de grond is gestampt. En – niet onbelangrijk – de financieerder pakt ook 100% van de CAPEX in deze financiering.

Dan kijken we alleen maar naar dit project. Als je vervolgens ook de andere projecten in de pijplijn van dit bedrijf meerekent, heb je niet bepaald een levendige fantasie nodig om aan $75 tot $80 te komen.

Daarom waren onze energieanalisten deze week glashelder:

  • Koersdoel 2023: rond de $22
  • Koersdoel 2027: rond de $75 – $80

Nu snappen we direct dat van nog geen $9 naar $80 een flinke sprong is. Maar dat is in de energiesector niet super ongebruikelijk. Als je maar een neusje hebt voor de juiste deals.

Zo bonkten onze analisten met hun vuisten op tafel toen Whitecap Resources onder de $0,90 stond. Nu rond $10,18.

Ook hier zag de markt de fundamenten niet in.

Of Spartan Delta, die voor het eerst werd opgenomen aan $2,88. Nu rond de $11,50 (en al gedeeltelijk winstgenomen aan $14,90).

En Nano One, een van de aandelen die wij tijdens de start van het Energy Rapport vol in de kijker hebben geplaatst. Na een bezoek aan het hoofdkantoor waren onze analisten overtuigd: dit zou een knaller worden.

Zo geschiedde.

Al die namen hebben iets met elkaar te maken: het zijn kleinere energiebedrijven, die niet op de radar staan van beleggers. En dat is logisch, omdat ze ook weinig nieuwsberichten uitsturen en je echt wel heel fundamenteel de cijfers in moet duiken, wil je de kansen zien.

Maar op een gegeven moment, ziet de markt dit soort kansen wel. Dan knallen ze snel hoger.

Precies wat ons team verwacht bij dit aandeel.

Abonneer op het Energy Rapport

OVER HET ENERGY RAPPORT:

Het Energy en Resources Rapport richt zich op energie- en materiaalaandelen. Dit is zeker voor beleggers geschikt die de sector van dichtbij willen opvolgen en behoefte hebben aan wekelijkse updates, maandelijkse rapportages en modelportefeuilles.

  • Iedere maand krijg je twee edities:
  • Het Energy Rapport en het Resources Rapport.
  • Toegang tot onze modelportefeuille en selectielijst.
  • Iedere week een portefeuilleupdate.

Abonneren kan via deze link.

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.