Nederland - 14 juni 2018 - Aandelen

UBS zet RELX op verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het advies voor het aandeel RELX verlaagd van Neutraal naar Verkopen, maar het koersdoel van 15,50 Britse pond werd gehandhaafd. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van UBS over RELX.

De analisten van UBS voeren drie argumenten aan voor de adviesverlaging. Om te beginnen schatten zij dat de groei van de winstgevendheid in 2018 vertraagt. De afgelopen drie jaar was de versnelling van de groei in het bedrijfsresultaat (EBIT) vooral toe te schrijven aan groei bij Risk & Business Analytics en Legal en aan een zwakke Britse pond. Van de groepsomzet is 92 procent niet in Britse ponden, waar het bedrijf wel in rapporteert. UBS ziet daar nu een einde aan die versnelling in de groei komen.

Ten tweede ervaart de academic journal-tak van de divisie Science, Technical & Medical, goed voor 20 procent van de groepsomzet van RELX en de helft van de omzet van STM, een structureel risico met de kans dat in Europa er een vergoedingsmodel voor auteurs aanstaande is, terwijl de Amerikanen alleen nog top artikelen zouden willen afnemen. Dit kan een daling van het bedrijfsresultaat met zich meebrengen van 12 procent ten opzichte van de huidige inschatting van UBS. Als dat scenario werkelijkheid wordt, kan dat 1,05 pond in het nadeel van de aandelenkoers schelen, zo verwachten de marktvorsers.

Als derde punt ziet UBS de koers/winst-verhouding van 19 aan de bovenkant van de historische curve van deze verhouding uitkomen. UBS heeft nu nog een opwaarts risico van 6 procent, maar een neerwaarts risico 28 procent aan de onderkant.

Het gehandhaafde koersdoel impliceert volgens UBS voor de huidige koers een neerwaarts risico.

De raming voor de winst per aandeel is door UBS voor met 2 procent verhoogd en voor 2019 en 2020 met 1 procent opwaarts bijgesteld om de recente bewegingen op de valutamarkten in te calculeren.

Het aandeel RELX noteerde donderdag op een rood Damrak 3,7 procent lager op 17,99 euro. Op de Britse beurs koerste het aandeel op 15,98 pond.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments