Nederland - 12 maart 2018 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

UBS zet ProSiebenSat.1 op verkooplijst

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft een verkoopadvies op het Duitse aandeel ProSiebenSat.1 geplakt. Dit bleek maandag uit een rapport van de Zwitserse bank.

De analisten verlaagden hun advies van Neutraal naar Verkopen en het koersdoel ging met 2 euro omlaag naar 24,00 euro.

De structurele problemen waar ProSieben mee kampt worden volgens de analisten alleen maar erger en daarbij is het mediabedrijf ook slecht in staat om cash te genereren. Ook is de bank niet te spreken over de tv-activiteiten van ProSieben en de balans.

Vorige week kwam het aandeel ProSieben al onder druk te staan na een zeer kritisch rapport van Viceroy Research.

In dat rapport stelden analisten van Viceroy dat de diversificatie die het Duitse mediabedrijf nastreeft een “kostbare en uiteindelijk onsuccesvolle” strategie is.
De investeringen die ProSieben deed, lijken steeds slechter te presteren en in veel gevallen zijn ze verlieslatend, aldus het rapport.

Verder stelden de analisten dat de omzet in 2016 met 210 miljoen euro werd “opgeblazen” door barter deals. Dat was bijna de helft van de nettowinst, aldus het rapport.
Uiteindelijk zullen aandeelhouders volgens Viceroy worden geconfronteerd met een uitermate verwaterende emissie. Het koersdoel van Viceroy voor ProSieben is 7,51 euro.

Maandag daalde het aandeel ProSiebenSat.1 met 1,3 procent naar 28,47 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.