Nederland - 9 april 2018 - Europa

UBS verlaagt koersdoel PostNL

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het koersdoel op PostNL verlaagd van 3,75 euro naar 3,00 euro, maar handhaafde het advies op Neutraal.

Analisten van de Zwitserse bank verlaagden de winstverwachtingen voor het postbedrijf voor de komende jaren met ruim een kwart, waarbij in 2018 een contant operationeel resultaat (EBIT) wordt voorzien van 185 miljoen euro en in 2020 van 258 miljoen euro. Zelf mikt PostNL op 160 miljoen tot 200 miljoen voor dit jaar en 230 miljoen tot 300 miljoen in 2020.

Volgens de analisten van de bank is de Nederlandse briefpostmarkt op dit moment de moeilijkste markt van Europa, met een bovengemiddelde volumedaling, terwijl de concurrentie in combinatie met regelgeving zorgen voor een hoger dan aanvankelijk verwachte omzetdruk. “Hoewel extra kostenbesparingen worden nagestreefd, zal dit enige tijd kosten alvorens dit effect sorteert, terwijl de druk op de omzet waarschijnlijk op korte termijn merkbaar zal zijn”, aldus UBS. De bank ziet een aanhoudend sterke groei in de pakkettenmarkt, hoewel dit wel investeringen met zich meebrengt.

Het aandeel PostNL noteerde maandag op een groen Damrak 7,4 procent hoger op 3,29 euro. De kans op een consolidatie van de postmarkt lijkt toegenomen en daar reageerde het aandeel goed op.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments