Nederland - 14 november 2017 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

UBS verhoogt koersdoel Aegon

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft dinsdag het koersdoel voor Aegon verhoogd van 4,00 naar 4,75 euro bij een ongewijzigd verkoopadvies.

De analisten hebben hun verwachtingen voor de winst dit jaar met 12 procent verhoogd. Volgens de marktvorsers is de nieuwe financieel directeur van Aegon erin geslaagd om een kapitaalverhoging te vermeiden en de solvabiliteit te herstellen naar 195 procent in het derde kwartaal. De solvabiliteit was aan het einde van het derde kwartaal van 2016 nog 149 procent.

De verbeteringen zijn tot stand gebracht door desinvesteringen, het wijzigen van gebruikte modellen en het verbeteren van de relaties met DNB.

UBS is van mening dat een wijziging van het Amerikaanse belastingstelsel een risico blijft, omdat dit op de solvabiliteit kan drukken, maar los hiervan is volgens de Zwitserse bank de kapitaalcrisis achter de rug bij de verzekeraar.

Wat betreft een mogelijke groei van het dividend denken de analisten dat er eerst meer diversiteit van de winstgevendheid moet komen.

Het aandeel Aegon noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 5,16 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.