Nederland - 18 maart 2023 - Aandelen
door RAJA SPEET

UBS in gesprek over mogelijke overname van Credit Suisse

UBS voert gesprekken over de mogelijke overname van (een deel van) Credit Suisse, aldus het Financial Times op basis van meerdere bronnen die bekend zijn met de situatie.

Het lijkt erop dat de Zwitserse Nationale Bank en Finma, de toezichthouder, de drijvende kracht achter de onderhandelingen zijn. Hun doel is het vertrouwen in de Zwitserse bankensector te herstellen.

De koers van Credit Suisse beweegt als volgt:

Vertrouwen herstellen in Zwitserse bankensector

Credit Suisse verkeert momenteel in zwaar weer. Eerder deze week kondigde de bank aan dat het tot wel 50 miljard Zwitserse frank (bijna $54 miljard) van de Zwitserse Nationale Bank zou lenen. Toch blijven de aandelen van Credit Suisse dalen. Vrijdag sloten de aandelen bijna 7% lager, met een totale daling van 24% deze week.

Volgens ingewijden hebben de Zwitserse toezichthouders aan hun Amerikaanse en Britse collega’s laten weten dat een fusie tussen de twee banken hun “plan A” is. Er zijn echter nog andere opties die in overweging kunnen worden genomen.

Zowel UBS als Credit Suisse weigerden commentaar te geven op het nieuws. Als de fusie doorgaat, zou dit een belangrijke stap zijn in het herstel van de Zwitserse bankensector. Vooralsnog blijft het echter afwachten welke richting de gesprekken op gaan en of er daadwerkelijk een fusie op de horizon staat.

Bron: CNBC

Foto: iStock

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.