Nederland - 26 april 2018 - Technologie
door REDACTIE BEURSBRINK

UBS haalt Flow Traders van kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft Flow Traders van de kooplijst gehaald en is neutraal geworden over het aandeel, omdat de huidige koers het verdienvermogen van de flitshandelaar volledig inprijst.

Het koersdoel werd donderdag ook verlaagd van 35,50 euro naar 34,00 euro.

De zeer sterke omzetgroei in het eerste kwartaal kwam voor 85 procent uit de Verenigde Staten, met name de handel in de volatiliteitstrackers VIX- en inverse VIX begin februari, en is dus geen duurzame inkomstenbron voor het bedrijf, stelde analist Michael Werner.

De analist verwacht daarom dat analisten hun ramingen voor de winst per aandeel in de overige drie kwartalen van het jaar niet opwaarts zullen bijstellen. Dat zou wel nodig zijn voor meer opwaartse ruimte voor de koers, die dit jaar al met 64 procent steeg.

Daarvoor zou volgens de analist een nieuwe periode van excessieve volatiliteit dit jaar nodig zijn.

UBS verhoogde wel de winstraming voor het hele jaar wel naar aanleiding van het sterker dan verwachte eerste kwartaal. De analist gaat daarbij uit van een gemiddelde VIX van 15 dit jaar en een gemiddelde VStoxx van 19. De bank verwacht dat de cyclische component van volatiliteit de komende paar jaar hoger zal zijn door de stijgende rentes in de Verenigde Staten.

Het aandeel Flow Traders daalde donderdag 2,1 procent naar 32,18 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.