Nederland - 29 juli 2021 - Aandelen

UBS: “Chinese aandelen zijn nog niet uitgebodemd”

door SVEN VAN GASSE

Verschillende Chinese aandelen gingen deze week in vrije val door het steeds harder wordende optreden van Peking. Beleggers die op zoek zijn naar koopjes op de markt moeten echter oppassen. Kelvin Tay van UBS Global Wealth Management, waarschuwt dat de Chinese aandelen nog verder kunnen dalen alvorens opnieuw te stijgen.

De initiële daling begon reeds vorige week. Deze week versnelde de daling echter toen de Hang Seng-index in Hong Kong in slechts twee dagen met meer dan 8% daalde. De Chinese markten behoren nu tot de slechtst presterende in Azië-Pacific op jaarbasis.

Tay zei dat veel institutionele fondsen momenteel de risico’s aan het herbeoordelen zijn. Hij legde uit dat dit proces waarschijnlijk een paar weken zal duren voordat fondsen tot een definitieve beslissing komen over de vraag of ze Chinese aandelen moeten bijkopen of liquideren.

Tay stelt:

Ik denk niet dat het al tijd is om te bodemvissen.

2 katalysatoren

Vooruitblikkend voorspelde Tay dat twee belangrijke katalysatoren een einde zouden kunnen maken aan de huidige onzekere vooruitzichten op het gebied van regelgeving in China.

De eerste potentiële katalysator is een grote vertraging in de groei van de Chinese economie. Indien de economie sterk vertraagt zullen de regelgevers waarschijnlijk een stapje terug doen om de markten en de economie te kalmeren.

De laatste katalysator, die volgens Tay de minst waarschijnlijke is, is als de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en China van de één op de andere dag een aanzienlijke verbetering zien. Hierdoor zou het sentiment een forse positieve boost kunnen krijgen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.