Nederland - 10 augustus 2021 - Aandelen

Tesla verkoopt steeds minder auto’s in China

door SVEN VAN GASSE

Tesla lijkt steeds meer uit de gratie te vallen in China. Volgens een rapport van een handelsgroep is de verkoop van Tesla in China nog maar eens sterk gedaald. Dit wijst erop dat Tesla terrein aan het verliezen is op de grootste automarkt ter wereld.

De China Passenger Car Association meldde dat de verkoop van Tesla in China in juli 8 621 auto’s bedroeg. Dit is een daling van bijna 70% ten opzichte van juni.

Critici zeggen dat de steile daling van de verkoop aan Chinese consumenten weer een teken is van de groeiende problemen waarmee het bedrijf in het land wordt geconfronteerd. Tesla heeft te kampen met een toegenomen concurrentie van Chinese EV-bouwers, evenals een stroom van slechte publiciteit waaronder een terugroeping van alle auto’s die in Shanghai werden gebouwd.

Geen paniek

Beleggers in Tesla lijken echter niet onder de indruk van de verkoopdip. Op dinsdag, toen het nieuws bekend werd, sloot het aandeel met een verlies van amper 0,5%. Dit staat in schril contrast met de sterkere koersdalingen na soortgelijke zwakke rapporten van de CPCA in april en mei.

Vorige maand zagen beleggers immers dat de dalende cijfers in China Tesla er niet van weerhielden om beter dan verwachte resultaten voor het tweede kwartaal te rapporteren.

Volgens Dan Ives, analist bij Wedbush Securities en Tesla-bull, is er op dit moment nog geen reden tot paniek. Wanneer de verkoop van Tesla in China niet verbetert, zou het bedrijf in de toekomst echter wel voor serieuze problemen kunnen komen te staan. China is een groeimarkt voor Tesla dus als de resultaten hier achterblijven, zou het behalen van de targets in de toekomst in het gedrang kunnen komen.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.