Nederland - 21 oktober 2021 - VS

Tesla rapporteert recordwinst

door SVEN VAN GASSE

Tesla heeft recordwinsten gerapporteerd voor het derde kwartaal, die de verwachtingen van analisten fors overtroffen. Het bedrijf was in staat om de effecten van een tekort aan computerchips en andere grondstoffen van zich af te schudden.

Het bedrijf maakte een operationele winst bekend van $2,1 miljard, een stijging van 30% ten opzichte van de vorige recordwinst in het tweede kwartaal. De winst per aandeel was 17% beter dan de consensus van analisten ondervraagd door Refinitiv.

De resultaten vallen op omdat Tesla slechts twee kwartalen geleden voor het eerst de grens van $1 miljard aan bedrijfsresultaat overschreed. Zelfs volgens een striktere boekhoudmethode boekte het bedrijf een netto-inkomen van $1,6 miljard. Dit is een stijging van 42% ten opzichte van het tweede kwartaal en bijna vier keer meer dan een jaar eerder op die basis.

Supply chain

Zoals andere autobouwers waarschuwde Tesla ook dat de verstoringen in de wereldwijde supply chain voor problemen zou kunnen zorgen. Tesla is er in het derde kwartaal echter verbazingwekkend goed in geslaagd om deze verstoringen van zich af te schudden.

Hiernaast slaagde Tesla er ook in om de prijzen van zijn auto’s te verhogen, ondanks de toegenomen concurrentie van elektrische voertuigen die nu worden aangeboden door traditionele autofabrikanten als Volkswagen en Ford.

Volgens Daniel Ives, analist bij Wedbush Securities, zijn de sterke resultaten van Tesla een teken van de groeiende verschuiving van autokopers naar elektrische voertuigen.

Toch waarschuwde het bedrijf dat het nog steeds problemen ondervindt bij het verkrijgen van chips en andere grondstoffen, ondanks het succes waarmee deze problemen in het derde kwartaal heeft overwonnen.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.