Nederland - 21 februari 2022 - Aandelen

“Tech kan nog harder dalen”

door SVEN VAN GASSE

Tegen het einde van 2020, begon Wall Street beleggers te waarschuwen voor een nieuwe marktdynamiek. Snelgroeiende techaandelen zouden uit de gratie kunnen vallen, zo luidde de boodschap. In plaats daarvan zouden over het hoofd geziene value stocks een comeback kunnen maken.

Wall Street sloeg met deze voorspelling de nagel op de kop. De Nasdaq ontvangt in 2022 forse klappen en is tot nu toe met bijna 15% gedaald. Sinds haar hoogtepunt in midden november noteert de technologie-index aan een verlies van meer dan 16%.

Zodra beleggers merkten dat de omzetgroei van deze populaire bedrijven vertraagde, begonnen beleggers hun winsten te nemen. In veel gevallen is de sell off van de tech-aandelen schadelijker geweest voor de portefeuilles van beleggers dan wat we zagen tijdens de ineenstorting van de aandelenmarkt in februari 2020.

Vrije val

PayPal is zo’n bedrijf dat door beleggers wordt afgestraft. Het aandeel noteert op dit moment aan zo’n $103. Het koersverloop van PayPal was adembenemend. Vanaf het dieptepunt in maart 2020 verdrievoudigde de aandelen in de daaropvolgende 15 maanden naarmate het gebruik en de inkomsten stegen. Net zo snel stortte het aandeel echter weer in omdat de groei begon te vertragen.

De specialist in digitale betalingen heeft nu 2/3 van zijn waarde verlopen sinds het hoogtepunt halverwege de zomer van 2021. De ineenstorting van de aandelenkoers in de afgelopen 7 maanden was hiermee twee keer zo groot als wat beleggers zagen in de donkere dagen van februari en maart 2020.

Netflix, Meta en Twitter bevonden zich ook in de hoek waar er klappen vielen. De aandelenprijzen van de 3 technologieaandelen zijn allemaal quasi gehalveerd ten opzichte van hun eerdere hoogtepunten.

Zelfs na deze forse daling, vinden analisten veel van deze technologieaandelen nog steeds te duur. Volgens David Trainer, CEO van investeringsbedrijf New Constructs, is dit slechtst het begin van de rotatie naar value. Hij ziet daarom nog steeds veel neerwaartse druk voor deze aandelen.

Bron: Yahoo Finance
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.