Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 31 juli 2018 - Aandelen

Tariefverhoging cruciaal voor PostNL

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De tariefsverhoging voor het basispakket aan postdiensten is cruciaal voor PostNL om de daling van het aantal poststukken op te vangen. Dit stelde analist Ruben Devos van KBC Securities dinsdag.

Op maandag werd bekend dat PostNL de tarieven voor het basispakket aan postdiensten in 2019 met 14,2 procent mag verhogen. Devos noemde dit een “aanzienlijke” verhoging ten opzichte van vorig jaar, maar deze volgt dan ook op de versnelde krimp van de briefpostvolumes. De analist noemde het “cruciaal” dat de postbezorger deze daling van de volumes opvangt door een combinatie van prijsverhogingen en kostenbesparingen. PostNL verwacht voor dit jaar een daling van de briefpostvolumes van 10 tot 12 procent.

KBC Securities handhaafde het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 4,50 euro. Op een vlak Damrak koerste het aandeel dinsdagochtend 2,4 procent lager op 3,32 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel