Nederland - 9 juli 2024 - Banksector
door AMY YASSIM

Taiwan ontwikkelt CBDC prototype en plant hoorzittingen

Taiwan heeft een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van een Central Bank Digital Currency (CBDC). Het land heeft een prototype platform gebouwd en plant meerdere hoorzittingen en forums voor volgend jaar om het onderwerp verder te verkennen. Taiwan zet zich in om de overstap naar een digitale economie te maken.

Taiwan’s CBDC ontwikkeling

De gouverneur van de Centrale Bank van Taiwan, Chin-Long Yang, meldde dat de ontwikkeling van een digitale valuta geen internationale wedstrijd is en dat er nog geen vaste tijdlijn is voor de uitgifte van een CBDC.

Taiwan heeft een CBDC-prototypeplatform ontwikkeld met een tweeledige uitgiftestructuur. Initieel zou de CBDC geen rente dragen, met wallets beschikbaar in zowel anonieme als geregistreerde types.

De centrale bank heeft het prototype platform verhoogd naar 20.000 transacties per seconde. Het plant de CBDC op groothandelsniveau voor afwikkelingsdoeleinden en activa-tokenisatie.

—Lees ook:  De explosiefste selectie crypto’s in de markt

Taiwan zet in op CBDC als stap naar digitale economie

De CBDC-plannen zijn onderdeel van Taiwan’s strategie om de financiële technologie te moderniseren en de digitale economie te stimuleren. Het land begon al in 2019 met het verkennen van CBDC’s en heeft nu meerdere testfasen succesvol afgerond.

Vorige maand richtte de lokale cryptosector een branchevereniging op voor zelfregulering onder toezicht van de overheid.

Het Ministerie van Justitie stelde ook amendementen voor aan de AML-wetten. Hierbij worden crypto-bedrijven, binnenlands en buitenlands, die in Taiwan willen opereren, verplicht zich te registreren voor AML-naleving.

—Lees ook: Gratis gids: 10 regels om succesvol in crypto te investeren

Bron: The Block
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.