Nederland - 16 juni 2020

“Stierenmarkt zal zich hervatten”

door SVEN VAN GASSE

De sombere economische vooruitzichten van de Federal Reserve zorgden voor ongerustheid bij beleggers. De 3 grootste benchmark-indexen (Dow Jones, S&P 500 en NASDAQ) leden vorige week hun grootste wekelijkse verliezen sinds 20 maart. Hiernaast was er ook nog de vrees voor een tweede corona-golf. Verschillende staten in de Verenigde Staten noteren namelijk opnieuw een stijging van het aantal besmettingen. Dit meldt MarketWatch in een artikel.

Morgan Stanley ziet echter geen graten in deze daling. Volgens hen was de correctie van vorige week achterstallig en gezond. Zij voegen hieraan toe dat de stierenmarkt spoedig zal verdergaan.

“We handhaven onze positieve kijk op de Amerikaanse aandelenmarkt omdat het nog vroeg is in een nieuwe economische cyclus. Hoewel de correctie van vorige week te laat was, is het waarschijnlijk dat deze nog voor een extra daling van 5% tot 7% kan zorgen. Correcties zijn echter gezond omdat er zich dan nieuwe kansen voordoen om small- en midcaps te kopen,” aldus een strateeg van Morgan Stanley.

De S&P 500 zou nog kunnen dalen tot 2 800 punten en de NASDAQ tot 8 500 punten alvorens de stierenmarkt terug zal opstarten. De economen van Morgan Stanley zien deze recessie als de steilste, maar ook één van de kortste in de geschiedenis. De strategen zijn het erover eens dat er zich een V-vormig herstel zal voltrekken.

“Het V-vormige herstel van de markten is een voorbode van een V-vormig herstel van de economie en de inkomsten. Het volgt ook het patroon van 2009, na de wereldwijde financiële crisis, in vele opzichten bijna identiek,” voegt Morgan Stanley toe.

Kwaliteits- en groeiaandelen zouden het nog steeds goed kunnen doen als de economie zich herstelt. Volgens Morgan Stanley zullen deze aandelen het echter moeilijk krijgen om in het spoor te blijven van de meer cyclische aandelen, zoals de auto-industrie en de markten voor duurzame consumentengoederen.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel