Nederland - 13 december 2017 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

Stern kan opbrengst verkoop panden benutten voor lease-activiteiten

(ABM FN-Dow Jones) De verkoop en terughuur van twee bedrijfspanden door Stern past prima in de strategie van het autoconcern om zijn balans efficiënter te maken en het nieuws komt, na eerdere vergelijkbare transacties, dan ook niet als een verrassing. Dit meldde analist Edwin de Jong van NIBC woensdag na de dinsdagavond aangekondigde transactie door Stern.

De marktvorser merkte daarbij op dat de opbrengst van de sale & lease-back constructie door Stern kan worden aangewend voor groei en versterking van de leaseportefeuille, waar voor Stern de meeste waarde ligt. Vanwege de “substantiële” boekwinst die wordt gerealiseerd en het wegvallen van de margedruk bij dealers in het vierde kwartaal, wordt het volgens de analist gemakkelijker om dit jaar dicht bij het jaarresultaat van 2016 te komen.

NIBC houdt op Stern een koopadvies met een koersdoel van 27,00 euro. Het aandeel Stern noteerde woensdagochtend kort na opening beurs 0,9 procent hoger op 19,88 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.