Nederland - 16 september 2021 - Aandelen

Standard Chartered ziet nog steeds kansen in China

door SVEN VAN GASSE

De Chinese aandelenmarkt heeft het de laatste tijd moeilijk gehad door het strenge optreden van Peking tegen particuliere bedrijven. Voor deze reden moeten beleggers voorzichtig zijn als zij geld in Chinese aandelen stoppen, maar toch ziet de voorzitter van Standard Chartered nog beleggingskansen in de tweede grootste economie ter wereld.

De aandelen van een groot aantal Chinese bedrijven zijn de afgelopen maanden dramatisch gedaald. Peking voert een scala aan nieuwe, strenge regels in die invloed hebben op sectoren als technologie en onderwijs.

Deze week nog daalden de aandelen van Chinese bedrijven die elektrische auto’s ontwikkelen. Een minister had verklaard dat het land te veel EV-bedrijven heeft en dat er een grote noodzaak is aan consolidatie.

Ondanks het hardhandige optreden van Peking denkt Jose Vinals, voorzitter van Standard Chartered, dat beleggers China niet volledig links moeten laten liggen. Er zijn inderdaad sectoren die het moeilijk zullen hebben maar over het algemeen ziet hij nog meer dan genoeg beleggingskansen in het land. Hij wees op het feit dat Peking zijn financiële sector langzaam heeft opengesteld waardoor sommige internationale bedrijven toegang hebben gekregen.

Inflatieverwachtingen

Naast het onderwerp China, uitte Vinals ook zijn mening over de inflatieverwachtingen wereldwijd. Hij verwacht dat de inflatie over het algemeen niet zo’n groot probleem zal zijn als sommige andere analisten denken.

Vinal is ervan overtuigd dat de oplopende inflatie in de Verenigde Staten en bij uitbreiding andere westerse landen, een belangrijke tijdelijke component heeft.

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, deelt deze mening. Hij denkt dat de inflatie snel zal afnemen. Hiernaast verklaarde Powell dat hij een sterkere arbeidsmarkt wil zien voordat de centrale bank haar obligatieaankopen gaat afbouwen.

Vinal besluit:

Voorlopig denk ik nog steeds dat inflatie geen groot probleem zal vormen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.