Nederland - 25 januari 2022 - Aandelen

“S&P 500 kan nog 10% dalen”

door SVEN VAN GASSE

Beleggers zijn mogelijk met vuur aan het spelen. Volgens Mike Wilson van Morgan Stanley is de S&P 500 kwetsbaar voor een daling van 10%, ondanks de late koopgolf van maandag. Hij waarschuwt dat beleggers de botsing tussen een strengere Federal Reserve en een vertragende groei gevaarlijk bagatelliseren.

Wall Street heeft sinds de financiële crisis van 2008 niet meer zo’n grote intraday comeback gezien. Tijdens de sessie van maandag veerde de Nasdaq terug van een daling van 4%, terwijl de Dow op zijn dieptepunt meer dan 1 000 punten daalde. Bij het sluiten van de markten noteerde de 3 belangrijkste indexen echter allemaal in het groen.

Wilson stelt:

Dit soort gedrag is niet geruststellend.

Painful drop

Wilson verwacht dat er in de komende 3 tot 4 weken een pijnlijke daling zal plaatsvinden. Hij verwacht dat de lastige winstverslagen en toekomstvooruitzichten beleggers wakker zullen schudden over de vertragende groei.

Hiernaast betwijfelt Wilson ook of de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve, die dinsdag van start gaat, beleggers enig soelaas zal bieden. Hij denkt niet dat de centrale bank zich zal inhouden omdat de markt de laatste tijd gedaald is.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.