Nederland - 5 januari 2022 - Azië

Sony verkent EV-markt

door SVEN VAN GASSE

De markt voor elektrische voertuigen zal naar verwachting sterk groeien door de overschakeling van fossiele brandstoffen naar schone energie. De Japanse Sony Group speelt hier op in en is van plan dit voorjaar een bedrijf op te richten dat zal onderzoeken of het de markt voor elektrische voertuigen kan betreden.

Sony wil op deze manier zijn sterke punten op het gebied van entertainment en sensoren inzetten om een grotere rol te spelen in de mobiliteit van de volgende generatie. Het nieuwe bedrijf, Sony Mobility, komt er op een moment dat de Japanse techgigant “een commerciële lancering” van elektrische voertuigen aan het onderzoeken is.

De ooit dominante positie van Sony op het gebied is de laatste jaren uitgehold door Aziatische rivalen zoals het Zuid-Koreaanse Samsung. Desondanks beschikt het bedrijf nog steeds over een arsenaal aan geavanceerde technologie op gebieden als sensoren die van cruciaal belang zijn voor autonoom rijden.

Diversificatie

Volgens CEO Kenichiro Yoshida is mobiliteit een goede industrie om een extra diversificatie te hebben. Hiernaast kan Sony haar huidige producten gebruiken doordat auto’s steeds meer verschillende entertainmentopties hebben en gebruik kunnen maken van een 5G-internetverbinding.

Sony blijft immers nog steeds een van ’s werelds grootste entertainmentbedrijven, met prominente videogame- en filmfranchises. Audio- en entertainmentsystemen zijn in toenemende mate een aandachtspunt voor voertuigen van de volgende generatie.

Hiernaast zet Wall Street zwaar in op elektrische auto’s en is de wereldwijde auto-industrie door elkaar geschud door Tesla. Veel beleggers verwachten ook dat Apple binnen enkele jaren een eigen auto zal produceren.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.