Nederland - 22 juni 2024 - Banksector
door AMY YASSIM

SoftBank CEO: AI 10.000x slimmer dan mensen in 10 jaar

SoftBank CEO Masayoshi Son heeft voorspeld dat kunstmatige intelligentie (AI) die 10.000 keer slimmer is dan mensen binnen een decennium realiteit zal zijn. Hij deelde deze visie tijdens een zeldzame publieke verschijning. 

De aandelen van SoftBank daalden meer dan 3% na de bijeenkomst, wat aangeeft dat investeerders voorzichtig reageren op Sons ambitieuze plannen voor AI. In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Softbank:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Ambitie voor kunstmatige superintelligentie (ASI)

Son sprak over zijn ambitie om kunstmatige superintelligentie (ASI) te realiseren, wat volgens hem een grote sprong vooruit betekent vergeleken met huidige AI-technologieën.

De CEO sprak eerst over kunstmatige algemene intelligentie, of AGI, wat verwijst naar AI die slimmer is dan mensen. Son verwacht dat deze technologie binnen drie tot vijf jaar beschikbaar zal zijn, mogelijk één tot tien keer slimmer dan mensen.

Son zei:

“We hoeven ons leven niet te veranderen met AGI, maar ASI zal alles veranderen.”

— Lees ook:  Zó investeer je in hoge dividendaandelen

SoftBank’s doelen in de evolutie van de mensheid

Son, bekend om zijn eerdere succes met Alibaba, verklaarde ook persoonlijke doelen te hebben gevonden in de “evolutie van de mensheid” door technologische vooruitgang.

Na financiële uitdagingen met SoftBank’s Vision Fund, waarin hij eerst een defensieve aanpak aankondigde en later weer naar offensief overstapte, blijft Son vastberaden om de ontwikkeling van AI te leiden.

Son gelooft dat SoftBank zijn missie heeft gevonden, namelijk de “evolutie van de mensheid”. Ook zei hij dat hij zijn eigen levensdoel heeft ontdekt:

“Voor welk doel werd SoftBank opgericht? Waarom ben ik, Masa Son, geboren? Het klinkt misschien vreemd, maar ik denk dat ik ben geboren om ASI te verwezenlijken. Ik ben hier heel serieus over.”

—Lees ook: Beleggen volgens Einstein’s 8ste wereldwonder

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.