Nederland - 6 juni 2024 - Aandelen
door AMY YASSIM

SoftBank-aandelen stijgen door Elliott’s terugkoop-voorstel

SoftBank-aandelen stegen met 6,3% na nieuws dat Elliott Management een groot belang heeft verworven en aandringt op aandeleninkoop ter waarde van $15 miljard. Elliott, een bekende investeringsmaatschappij, is ervan overtuigd dat deze aankopen de waarde van SoftBank zullen verhogen en het vertrouwen in de strategie van CEO Masayoshi Son zullen versterken.

Op woensdag bereikten de aandelen een hoogtepunt boven 9.550 yen, een stijging van 6,32% ten opzichte van de vorige dag.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Softbank:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

SoftBank schakelt over naar ‘aanvalsmodus’

Elliott’s belang werd gewaardeerd op meer dan $2 miljard. De Amerikaanse fondsmanager had de afgelopen twee tot drie maanden contact gehad met het senior management van SoftBank, aldus bronnen bekend met de zaak.

SoftBank, onder leiding van oprichter Masayoshi Son, heeft vorig jaar aangekondigd over te schakelen naar een ‘aanvalsmodus’. Dit nadat het een aanzienlijke kasreserve van meer dan $35 miljard had opgebouwd tijdens zijn ‘verdedigingsmodus’.

SoftBank focust vooral op investeringen in AI. Het bedrijf investeert in Arm, een Britse chipontwerper die vorig jaar naar de beurs ging en van plan is AI-chips te lanceren in 2025.

Elliott richt zich opnieuw op SoftBank vanwege het grote verschil tussen de bedrijfswaarde en de marktwaardering. In 2020 investeerde Elliott $2,5 miljard en streefde naar $15 miljard aan aandeleninkoop, met governance-veranderingen.

—Lees ook: Beleggen volgens Einstein’s 8ste wereldwonder

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.