Nederland - 4 februari 2022 - Aandelen

Snap rapporteert eerste kwartaalwinst

door SVEN VAN GASSE

Het aandeel van Snap schoot op vrijdag met zo’n 60% omhoog nadat het bedrijf zijn allereerste netto kwartaalwinst rapporteerde. Hiermee liet het bedrijf zien dat het sneller dan verwacht vooruitgang boekt bij de overgang met adverteerders over de privacywijzigingen van Apple op iOS.

De stijging is een groot herstel ten opzichte van de handelssessie van donderdag. Toen sloot het aandeel 24% lager omdat beleggers sociale media-aandelen leken te ontvluchten nadat Meta teleurstellende kwartaalcijfers bekendmaakte.

Meta weet de zwakke resultaten deels aan de veranderingen van Apple die van invloed zijn op haar vermogen om advertenties te targeten en te meten. Meta zei dat de wijzigingen dit jaar zouden resulteren in een verlies aan inkomsten van wel $10 miljard.

Snap CEO Evan Siegel verklaarde dat Snap minder last had met de wijzigingen die Apple doorvoerde. Snap zit immers reeds verder in zijn “monetizing journey” dan Facebook. Ook genereert het een fractie van de gemiddelde inkomsten per gebruiker die Facebook doet, wat Snap volgens hem meer flexibiliteit geeft.

Long way to go

Ondanks de forse winst van vrijdag heeft Snap nog een lange weg te gaan om te herstellen van de verkoopgolf van de afgelopen maanden. Vrijdag werd het aandeel verhandeld aan zo’n $38, wat ruim onder het hoogste punt van $83,11 is dat op september werd genoteerd.

Analisten van Stifel hanteerden een koopadvies voor Snap en verhoogden het koersdoel van $45 naar $50. Wedbush Securities is dan weer iets minder optimistisch. Analisten verhoogden het koersdoel wel van $36 naar $40, maar hadden een neutraal advies.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.