Nederland - 20 januari 2021 - Aandelen

“Small caps kunnen outperformen in 2021”

door SVEN VAN GASSE

De Russel 2000, de bekendste small cap index, is sinds begin dit jaar met meer dan 8% gestegen. De S&P 500 heeft in diezelfde periode maar 1% winst geboekt. Analisten verwachten dat small caps in 2021 kunnen outperformen.

Het presidentschap voor Joe Biden zorgt voor een nieuwe boost voor small cap aandelen. Biden heeft reeds aan nieuw stimuleringspakket aangekondigd om de economie te helpen herstellen. Small caps zullen hier sterk van profiteren omdat deze meer afhangen van de reële economie van het land.

Joe Biden heeft reeds meerdere malen aangekondigd dat hij de president van de gewone man in de straat zal worden. De markt gelooft dat Biden er alles aan zal doen om de omstandigheden voor small caps te verbeteren.

Volgens Boris Schlossberg van BK Asset Management zou het vaccinatieprogramma van Joe Biden het herstel ook moeten bespoedigen. Vooral de kleinere bedrijven zullen hierdoor opleven.

Schlossberg stelt:

Een long positie op de Russel 2000 zou in 2021 goed moeten uitpakken.

Duurzame trend

Small caps hebben echter nog een lange weg te gaan voordat ze op hetzelfde niveau staan als de large cap indexen. Het verschil tussen de Russel 2000 en de Nasdaq is sinds de technologiezeepbel nog nooit zo groot geweest.

De laatste maanden zijn small caps wel begonnen aan een sterk inhaalmanoeuvre. Todd Gordon, oprichter van TradingAnalysis.com, is niet 100% zeker of deze rally zal standhouden. Hij acht de kans echter wel groot small caps dit jaar beter zullen presteren dan large caps.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.