Nederland - 15 september 2021 - Aandelen

“Small caps bieden beste alternatief voor de S&P 500”

door SVEN VAN GASSE

De S&P 500 noteert aan recordhoogtes en de waarderingen zijn zeer hoog opgelopen. Beleggers kijken hierdoor naar goedkopere en beter alternatieven en volgens verschillende analisten zouden small caps hiervoor de beste kans bieden.

De Russel 2000, de meest gebruikte benchmark voor small caps, heeft het dit jaar aanzienlijk minder goed gedaan dan de S&P 500. Sinds juli is de Russell bijvoorbeeld met bijna 4% gedaald, terwijl de S&P 500 met 4% is gestegen.

Desondanks denkt Jeff Mills, CIO bij Bryn Mawr Trust, dat de small cap indexen de S&P 500 in de komende maanden kunnen outperformen.

Mills stelt:

Met de markt aan recordhoogtes, gaat het erom te kijken waar de meeste beleggers niet kijken. Op dit moment zijn dit volgens mij small caps.

Goedkope waardering

Doordat small caps het dit jaar minder goed gedaan hebben dan de S&P 500, noteert deze relatief gezien aan veel goedkopere waarderingen. Small caps noteren nu aan de goedkoopste waardering op een forward P/E-basis ten opzichte van de S&P 500 in de afgelopen 20 jaar.

Mills benadrukt wel dat je niet zomaar blindelings eender welke small cap moet kopen. Het is belangrijk dat beleggers kiezen voor kwaliteitsaandelen. Met kwaliteit bedoelt Mills bedrijven die een hoog rendementen hebben op de vrije kasstroom. Hiernaast is het belangrijk om te kijken naar de winstgroei die in het verleden is gerealiseerd en je niet te hard vast te pinnen op de verwachte winstgroei.

Om deze redenen verkiest Mills de S&P 600 in plaats van de meer traditionele Russell 2000. Er zijn enkele belangrijke constructie verschillen tussen de S&P 600 en de Russell 2000. Het belangrijkste verschil is wellicht de winstvereiste die de S&P 600 hanteert en die een belangrijke rol speelt in de wijze waarop de index kwaliteit definieert.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.