Nederland - 31 december 2020 - Small-cap

“Small cap rally begint nog maar net”

door SVEN VAN GASSE

Jeff Mills, CIO bij Bryan Mawr Wealth Management, verwacht een sterke stijging van small cap aandelen in 2021. Een vlotte uitrol van Covid-19 vaccins en de extra stimulus zullen ervoor zorgen dat de economie sneller zal herstellen.

De Russel 2000, die samengesteld is uit kleine Amerikaanse bedrijven met een beurswaarde van minder dan $30 miljoen, is dit jaar met meer dan 19% gestegen. De 14% stijging van de large cap S&P 500 index wordt hierbij duidelijk overklast.

Deze outperformance is niet ongewoon. Small cap aandelen zijn meestal volatieler dan grote bedrijven. Hierdoor dalen ze forser in crisisperiodes maar stijgen ze harder wanneer de economie zich herstelt.

Sterk herstel

De uitrol van Covid-19 vaccins in de Verenigde Staten heeft geholpen om het vertrouwen van beleggers in een snel herstel volgend jaar te versterken. Hierdoor zal de economie aan een duurzaam herstel kunnen beginnen.

Small cap bedrijven zijn meestal sterker verbonden met de gezondheid van de onderliggende economie. Zij focussen zich doorgaans meer op de binnenlandse markt.

Sinds het dieptepunt in maart is de Russel 2000 zo goed als verdubbeld. Volgens Mills is dit nog maar het begin.

Hij stelt:

De omgeving in 2021 ziet er zeer gunstig uit voor small caps.

Bron: Business Insider

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.