Nederland - 18 juli 2019 - Retail

Sligro wordt dedicated foodservice speler

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group is met de verkoop van EMTE op weg om een zogeheten ‘dedicated foodservice-speler’ te worden. Dit is donderdag de visie van KBC Securities naar aanleiding van de halfjaarresultaten van het bedrijf.

Analist Alan Vandenberghe betoogde dat deze stap ook de vergelijkbaarheid ten goede komt.

Vandenberghe beschouwt 2019 als een overgangsjaar door de beperkte synergieën van de Heineken deal, de geleidelijke opleving in België en de IT-investeringen. De synergieën verwacht de analist vanaf 2020 zichtbaar te worden in de winst- en verliesrekening met een volledig effect ervan naar verwachting in 2021.

KBC Securities ziet voor dit jaar en erna ruimte voor margeverbetering en acht de doelstelling voor een EBITA-marge van 5,0 procent realistisch.

Afgelopen halfjaar behaalde Sligro een omzet van 1,1 miljard euro, waar Vandenberghe rekende op 1,2 miljard euro. De EBITDA van 56 miljoen euro was ook lager dan de 69 miljoen euro waarop hij vooraf mikte. De nettowinst van 16 miljoen euro schoot ook 5 miljoen euro tekort op de taxatie.

KBC Securities hanteert het advies Accumuleren voor het aandeel Sligro met een koersdoel van 37,50 euro.

Op een rood Damrak noteerde de koers van het aandeel Sligro 4,9 procent lager op 31,05 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.