Nederland - 18 juli 2018 - Europa

Sligro boekt naar verwachting weer autonome groei

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group boekt naar verwachting over het tweede kwartaal weer autonome groei in een fase waarin analisten bij hun taxaties rekening moeten houden met relatief veel eenmalige posten, waarvan het verkoopproces van Food Retail de belangrijkste is.

DeGroof Petercam gaat uit van een autonome groei van 1,7 procent, ABN Amro houdt het op 1,3 procent. In het eerste kwartaal daalde omzet autonoom nog met 0,7 procent.

Analist Robert Jan Vos van ABN AMRO houdt in zijn taxaties rekening met een omzet over het tweede kwartaal van 606 miljoen euro tegen 553 miljoen euro in dezelfde periode in 2017. Analist Fernand de Boer van DeGroof Petercam heeft in zijn taxaties 612 miljoen euro aan omzet in het tweede kwartaal staan. Dit betreft de omzet voor Food Service.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) komt naar verwachting van ABN AMRO over het eerste halfjaar uit op 34 miljoen euro tegen 33 miljoen euro een jaar eerder, DeGroof Petercam gaat uit van 37 miljoen euro.

Met een aantal lopende wijzigingen, zoals de genoemde verkoop van Food Retail, maar ook de inlijving van de groothandelsactiviteiten van Heineken, is het erg lastig inzicht te krijgen in de toekomstige winstgevendheid van Sligro.

De Boer houdt rekening met een kapitaalteruggave van ten minste 300 miljoen euro na de afronding van de verkoop van Food Retail.

Vos verwacht een uitgebreidere toelicht op de cijfers en de lopende veranderingen dan normaal het geval is. Vos houdt rekening met meer inzicht in de kostenbesparingen, het verlies aan synergie, een speciale uitkering aan de aandeelhouders, investeringen, de verbetering van het bedrijfsresultaat en de boekwinst op Food Retail.

DeGroofPetercam hanteert voor Sligro het advies Houden met een koersdoel van 44,00 euro, ABN AMRO heeft het advies eveneens op Houden staan met een koersdoel van 46,00 euro.

Sligro publiceert de cijfers over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar donderdag voorbeurs.

De koers van het aandeel Sligro noteerde woensdag aan het begin van de middag op een groen Damrak 0,3 procent hoger op 46,10 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel