Nederland - 8 november 2018 - Aandelen

Sif nog zwakker dan verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het kwartaalrapport van Sif wordt niet enthousiast ontvangen door beleggers, met zijn combinatie van een tegenvallend resultaat, een orderboek dat niet groeit, hogere investeringen in 2019 en mogelijk nog meer investeringen daarna. Dit schreef analist Tijs Hollestelle van ING donderdag.

Het negatieve EBITDA-resultaat van 1,1 miljoen euro was een tegenvaller. ING rekende op een positief cijfer van 3,3 miljoen. Het verlies kwam door lage marges, het uitgestelde project Borssele 3 en 4 en tegenvallende personeelskosten door hoog ziekteverzuim.

De kwartaalproductie van 19 kiloton was lager dan de 25 kiloton die ING had voorzien, wat werd toegeschreven aan de lage waterstanden waardoor de aanvoer van staalplaten stokte. De verwachting voor het jaar daalde hierdoor naar 145 kiloton, nadat een kwartaal eerder nog werd gerekend op 150 kiloton.

Sif gaat 10 miljoen extra investeren in coatings, door strengere eisen, bovenop het bedrag van 7 miljoen euro dat al was aangekondigd. Verder ziet de bouwer van offshore-funderingspalen een veelbelovende trend van grotere diameters met lagere muurdiktes, maar om die kans te grijpen zou 40 miljoen euro aan extra investeringen nodig zijn in de komende jaren.

ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 20,25 euro.

Het aandeel Sif noteerde donderdag 3,5 procent lager op 14,48 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel