Nederland - 16 februari 2022 - Aandelen

Shopify gaat onderuit

door SVEN VAN GASSE

Aandelen van Shopify daalden woensdag tot meer dan 18%. Het bedrijf voorspelde een omzetvertraging in de eerste helft van 2022, doordat de online shopping boost van de Covid-pandemie afkoelt.

Voor het vierde kwartaal boekte Shopify een omzet van $1,38 miljard, wat de schattingen van $1,34 miljard overtrof. De winst per aandeel bedroeg $1,36 en overtrof hiermee wederom de verwachtingen van Wall Street dat $1,27 per aandeel verwachtte.

De forse daling van het aandeel kwam echter doordat Shopify verklaarde dat de omzetgroei in 2022 trager zal zijn dan de 57% die het in 2021 zag. Het bedrijf noemde een aantal tegenwindfactoren zoals het einde van de door de pandemie veroorzaakte stijging van de e-commerce, het wegvallen van de stimuleringsmaatregelen en de bezorgdheid dat de consumentenuitgaven zouden kunnen vertragen als gevolg van de stijgende inflatie.

Post-pandemische wereld

Shopify werd één van de grootste winnaars van de door de pandemie aangewakkerde verschuiving naar e-commerce. Toen de pandemie fysieke winkels dwong tijdelijk hun deuren te sluiten, wendden veel van die detailhandelaars zich tot bedrijven als Shopify om een aanwezigheid op het web te vestigen. De aandelenkoers van het bedrijf steeg in 2020 fors dankzij dat momentum.

E-commercebedrijven als Shopify, Etsy, eBay en Wayfair staan nu echter onder zware druk om te bewijzen dat hun bedrijven kunnen blijven groeien in een post-pandemische wereld.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.