Nederland - 19 april 2024 - Banksector
door AMY YASSIM

’s Werelds grootste vermogensfonds boekt $110 miljard winst in Q1

Noorwegen’s mega-investeringsfonds boekt een enorme winst van $110 miljard in het eerste kwartaal, voornamelijk gedreven door de techsector. Het fonds, bekend als het Government Pension Fund Global, is ’s werelds grootste sovereign vermogensfonds. Met een waarde van 17,7 biljoen kronen eind maart is het een reusachtige speler op de internationale financiële markt.

— Lees ook: De handleiding over aandelen kopen

Techsucces in contrast met vastgoed en energie

De Noorse sovereign wealth fund, ooit opgericht om de overschotten van de olie- en gassector te beheren, heeft nu belangen in meer dan 8.800 bedrijven wereldwijd.

Met zijn indrukwekkende cijfers blijft het een kracht om rekening mee te houden op de mondiale financiële markt

Het afgelopen kwartaal was vooral lucratief voor technologieaandelen. Trond Grande, adjunct-CEO van het fonds, verklaarde:

“Onze aandeleninvesteringen hadden een zeer sterk rendement, vooral dankzij de technologiesector.”

Toch waren er ook tegenvallers. De resultaten van investeringen in vastgoed en hernieuwbare energie waren teleurstellend. Zo leverde investeren in onroerend goed en ongenoteerde energie-infrastructuur een negatief rendement op.

Markt herziet techvooruitzichten

Op vragen van CNBC over de recente zwakte van enkele grote Amerikaanse technologiebedrijven, zei Grande dat de markt hun vooruitzichten heroverweegt.

Hij merkte op dat de zogenaamde Magnificent Seven verschillende rendementen lieten zien. Onder de Magnificent Seven vallen Apple, Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia en Tesla.

Nvidia blijft voorop lopen vanwege de interesse in kunstmatige intelligentie, terwijl andere, zoals Tesla en Apple, wat zwakte vertonen.

— Lees ook:  Zó investeer je in hoge dividendaandelen

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.