Nederland - 17 november 2021 - Aandelen

Rivian is derde grootste autobouwer ter wereld

door SVEN VAN GASSE

Na het succesvolle beursdebuut heeft Rivian een nieuwe mijlpaal bereikt. Het bedrijf is nu de derde grootste autobouwer ter wereld, gemeten volgend marktwaarde. Dit is toch wel opvallend aangezien Rivian nog geen echte omzet heeft geboekt.

De producent van elektrische wagens heeft nog maar een week een beursnotering maar aandelenkoers is in die tijd meer dan verdubbeld. Hierdoor wordt Rivian gewaardeerd aan meer dan $140 miljard, net voor Volkswagen en net achter Toyota en Tesla.

Rivian heeft pas twee maanden geleden zijn eerste voertuigen geleverd, waarvan de grote meerderheid werd geleverd aan werknemers van Rivian. Toch heeft het bedrijf een grote belangstelling van investeerders opgewekt met de prominente steun van Amazon, dat in 2019 een belang van 20% kocht, en Ford.

EV is hot

De hype rond elektrische voertuigen is niets nieuws. Verschillende analisten en zelfs Elon Musk hebben reeds betoogd dat de waardering van Tesla te hoog is opgelopen. Desondanks blijft het aandeel stijgen omdat Wall Street een toekomst voor zich ziet waarin volledig elektrische voertuigen de norm zijn.

Een belangrijke factor is dat ook steeds meer overheden de switch naar elektrische voertuigen proberen te stimuleren. In het infrastructuurplan van president Joe Biden ter waarde van $1,2 biljoen, wordt ongeveer $7,5 miljard gereserveerd voor de bouw van een landelijk netwerk van oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Beleggers die tien jaar geleden de boot hebben gemist bij Tesla, willen niet nog een pionier op het gebied van elektrische voertuigen missen. Hiernaast Rivian heeft een potentiële voorsprong op Tesla omdat het bedrijf zich richt op niet-Tesla of zelf anti-Tesla publiek.

Het belangrijkste product van Rivian is niet zomaar een elektrische wagen, maar wel een pick-up truck. Dit is belangrijk op de Amerikaanse markt, aangezien de top drie van meest populaire voertuigen bestaat uit de Ford F-150, Chevy Silverado en Ram, wat allemaal pick-up trucks zijn.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.