Nederland - 15 maart 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

‘Rising wedge’ patroon indiceert Bitcoin correctie

Crypto-analisten waarschuwen investeerders voor een mogelijke prijscorrectie van Bitcoin. De recente stijging van $60.000 naar meer dan $70.000 in twee weken lijkt indrukwekkend, maar er is een zorgwekkend teken opgedoken. Volgens crypto-analist Josh Olszewicz duidt een ‘rising wedge’ patroon op een dreigende neerwaartse beweging in de prijs van Bitcoin.

 —Lees ook:  De explosiefste selectie crypto’s in de markt

Rising Wedge patroon indiceert terugval

Olszewicz ziet een rising wedge patroon en legt het volgende uit:

“Normaal gesproken worden stijgende wiggen opgevolgd met een daling van de koers.”

Een stijgende wig wordt gekenmerkt door oplopende trendlijnen die convergeren naar een punt, wat een verzwakking van de bullish momentum suggereert.

Als de prijs onder de trendlijn van de laagste punten zakt, kan dit leiden tot verdere prijsdalingen.

Zie de oplopende trendlijnen naar een punt bewegen in onderstaande afbeelding:

Terugval van korte duur

Naast het patroon van de stijgende wig, wijst de ontkoppeling van de 10-daagse rate of change van de stijgende prijzen ook op een mogelijke neerwaartse beweging. Deze indicator meet hoe snel de prijzen stijgen of dalen over een periode van 10 dagen. Deze divergentie wordt vaak gezien als een voorbode van prijscorrecties.

Zie dit hieronder terug:

Echter verwacht Olszewicz dat de terugval van korte duur zal zijn. Olszewicz benadrukt de instroom van ETF’s en het voortdurende koopgedrag van MicroStrategy’s Saylor. Hij denkt daarom dat zelfs als de prijzen na een mogelijke ineenstorting van de wig zouden dalen, het voor de beren moeilijk zal zijn om ze langdurig onder druk te houden.

 —Lees ook: Makkelijkste manier om geld te verdienen met crypto

Bron: CoinDesk
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.