Nederland - 12 juli 2021 - ruimtevaart

Richard Branson wint spacerace

door SVEN VAN GASSE

Richard Branson heeft de spacerace tussen miljardairs gewonnen. Op zondag ging hij met succes de ruimte in met zijn eigen toestel, waardoor hij de eerste miljardair in de ruimte werd en hierbij Jeff Bezos en Elon Musk een stap voor was. De succesvolle ruimtereis heeft het enthousiasme van beleggers aangewakkerd voor een mogelijk veelbelovende industrie.

De vlucht van de oprichter van Virgin Galactic in het weekend, was een mijlpaal voor de commerciële ruimtevaartindustrie. De opkomende sector is al jaren bezig om van ruimtetoerisme een levensvatbare onderneming te maken.

Ondanks de succesvolle vlucht, daalde het aandeel op maandag fors. Virgin Galactic maakte bekend dat het bedrijf tot $500 miljoen aan extra aandelen zal verkopen.

Toch blijven analisten van Cowen positief over het bedrijf. Virgin Galactic zal het geld namelijk gebruiken om haar ruimteschipvloot uit te breiden en verder te ontwikkelen, samen met andere algemene bedrijfsdoeleinden.

Ruimte wint aan populariteit

Ruimtevaartaandelen worden steeds populairder, vooral onder gewone beleggers. Volgens Vanda Research is Virgin Galactic het op drie na meest gekochte aandeel onder particuliere beleggers. De sector kan nog een extra boost krijgen door Amazon-oprichter Jeff Bezos. Bezos is van plan om op 20 juli naar de ruimte te vliegen met een toestel dat door zijn bedrijf Blue Origin is ontwikkeld.

Aandelen in de ruimte-infrastructuur kunnen ook klaar zijn voor een rally. Vorige maand begon Goldman Sachs met de opvolging van Maxar Technologies, dat gespecialiseerd is in ruimtetechnologie, met een koopadvies.

Ondertussen stroom er nog extra geld naar de sector. Volgens gegevens van PitchBook zijn er nu ten minste 8 ruimtevaarttechnologiebedrijven die naar de beurs zijn gegaan of van plan zijn om dit te doen.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.