Nederland - 15 juli 2021 - UK

Revolut is nieuwe mega-unicorn van VK

door SVEN VAN GASSE

Er is een nieuwe mega-unicorn in het Verenigd Koninkrijk. Financiële dienstverlener Revolut is in een nieuwe financieringsronde gewaardeerd op $33 miljard.  Het bedrijf verklaarde dat het de opgehaalde $800 miljoen zou gebruiken om nieuwe producten te ontwikkelen, zijn activiteiten in de Verenigde Staten uit te breiden en nieuwe markten te betreden.

Revolut werd in 2015 in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd en werd al snel enorm populair bij reizigers die de app gebruiken om valuta om te rekenen en dure ATM-kosten in het buitenland willen vermijden. Sindsdien is het bedrijf uitgebreid naar vermogensbeheer en beleggingsdiensten.

De kapitaalronde maakt Revolut het meest waardevolle technologiebedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Met $33 miljard is het bedrijf ook meer waard dan NatWest, één van de grote 4 retailbanken in het land.

Unicorn-hub

Beleggers pompen enorme hoeveelheden geld in Britse financiële technologiebedrijven. De aandelen van Revolut-rivaal Wise zijn reeds met meer dan 20% gestegen sinds het bedrijf op 7 juli in Londen naar de beurs ging.

Volgens een recent rapport van Londen & Partners en Dealroom telt Londen 29 financiële technologie unicorns, of startups met een waarde van meer dan $1 miljard. London trok in de eerste 6 maanden van dit jaar een recordbedrag van $5,3 miljard aan durfkapitaal aan in fintech, waarmee het op de tweede plaats komt na San Francisco.

Met de steun van het Amerikaanse Tiger Global en het SoftBank Vision Fund, dat geleid wordt door de veelbelovende tech-investeerder Masayoshi Son, staat Revolut aan de kop van het Britse peloton. In een vorige kapitaalronde vorig jaar werd de startup gewaardeerd aan slechts $5,5 miljard.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.