Nederland - 15 april 2020 - Aandelen

Resultaten TomTom stevig geraakt door corona

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) TomTom heeft in het eerste kwartaal resultaten geboekt die in lijn waren met de verwachtingen van ING, maar wel onder de consensus lagen. Dit zei analist Marc Hesselink van ING in reactie op de kwartaalcijfers van de Nederlandse navigatiespecialist.

Met name de divisie Automotive presteerde volgens hem zwak.

“De omzet van automotive was iets beter verwacht, maar het bedrijf heeft duidelijk te lijden onder de sluiting van autofabrieken vanwege het virus”, aldus Hesselink.

De consumententak zat in lijn met de verwachtingen en de divisie Enterprise overtrof de verwachtingen zelfs, oordeelde de analist.

De instroom van nieuwe orders begon in het begin van het jaar bij zowel Automotive als Enterprise goed, maar dit momentum verslechterde sterk vanwege de corona-uitbraak, waardoor TomTom verwacht dat de vrije kasstroom dit jaar negatief zal zijn, “terwijl wij en de consensus nog steeds uitgingen van een positieve kasstroom”, aldus de analist. ING rekende op een positieve kasstroom van 6 miljoen euro, terwijl de consensusverwachting zelfs mikte op 36 miljoen euro.

ING handhaaft het koopadvies met een koersdoel van 10,00 euro. Het aandeel TomTom noteerde woensdag op een rood Damrak 3,8 procent lager op 7,45 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments