Nederland - 13 maart 2018 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Resultaten Basic-Fit in lijn

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft in 2017 in lijn met de verwachtingen gepresteerd, waarbij de uitbater van fitnessclubs op schema ligt met de opening van nieuwe clubs. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING in reactie op de jaarcijfers.

De uitrol van nieuwe clubs lijkt in kannen en kruiken en de marktvorser verwacht een nog sterkere pijplijn in het eerste kwartaal van dit jaar.

Ook in de investeringen van Basic-Fit waren geen verrassingen te zien, aldus Zwartsenburg. De opbrengsten per lid vielen echter licht lager uit dan waar ING op mikte, vanwege de uitrol van nieuwe clubs in Frankrijk, terwijl de meest succesvolle secundaire inkomstenbronnen als personal trainers en dagpassen niet werden meegenomen.

Vooruitkijkend stelde Zwartsenburg dat Basic-Fit goed op schema ligt op het gebied van clubopeningen terwijl de analisten gemiddeld met hun winstramingen voor het komende jaar “min of meer oké” zitten. “Maar de timing van de verdere uitrol van clubs is het belangrijkst”, aldus de analist. “Het groeiverhaal is nog steeds intact.”

Als gevolg handhaafde ING het koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 27,00 euro. Op een vlak Damrak koerste het aandeel Basic-Fit dinsdagochtend 3,9 procent hoger op 22,55 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.