Nederland - 30 juli 2020 - Aandelen

Resultaten AB InBev beter dan verwacht

door SVEN VAN GASSE

Volgens Anheuser-Bush InBev zijn de vooruitzichten voor het bedrijf positief. In juni was er een wereldwijd herstel in de bierverkoop. In het tweede kwartaal was er echter een scherpe winstdaling en een waardevermindering van $2,5 miljard in Afrika. Het bedrijf maakte op 30 juli haar resultaten bekend.

De omzet van de grootste brouwer ter wereld is in april met bijna een derde gedaald. Deze daling werd veroorzaakt omdat het bedrijf zijn activiteiten in Mexico, Zuid-Afrika en Peru moest stopzetten. Hiernaast werden cafés over heel de wereld voor een lange tijd gesloten en verschillende evenementen werden ook afgelast.

Een aanzienlijk herstel in Mexico en Zuid-Afrika, een groei op jaarbasis in Brazilië en recordvolumes in China in juni resulteerden echter in een groei van de bierverkoop met 0,7% ten opzichte van een jaar eerder.

We komen uit het tweede kwartaal met een verstrekt vertrouwen in de veerkracht van ons bedrijf en de wereldwijde biermarkt.

Het in België gevestigde bedrijf zei dat de totale biervolumes met 17% waren gedaald en de bedrijfswinst met 34% was gedaald tot $3,41 miljard. Dit was beter dan de verwachte dalingen van respectievelijk 23% en 36%.

Zorgen in Afrika

AB InBev zei dat het opgetogen was door de heropening van cafés, maar bleef voorzichtig gezien de hernieuwde beperkingen in bepaalde markten en een tweede verbod op de verkoop van alcohol vanaf midden juli in Zuid-Afrika.

De brouwer heeft de gevolgen van de pandemie voor het bedrijf onderzocht. Hierdoor besloot het om een waardevermindering van $2,5 miljard door te voeren in Afrika.

Afrika behoorde in het verleden tot de kroonjuwelen van AB InBev. Het bedrijf nam er zijn grootste concurrent SABMiller in 2016 over voor bijna $100 miljard. De Zuid-Afrikaanse activiteiten hebben het echter moeilijk, met marges die vorig jaar met meer dan 6 procentpunten daalden.

Trever Stirling, analist bij Bernstein Securities, stelt:

Zuid-Afrika is al een aantal jaren zwak, maar de pandemie lijkt het over de rand te hebben geduwd.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.