Nederland - 4 oktober 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Refresco zal bod PAI afwimpelen

(ABM FN-Dow Jones) Refresco Group zal ook de nieuwe overnamepoging van PAI Partners afwijzen. Dit is de verwachting van analisten van Bryan Garnier.

PAI is bereid 19,75 euro per aandeel Refresco te betalen. Hoewel de Fransen daarmee 15 procent meer bieden dan het bod van 17,30 euro per aandeel uit april, menen de analisten dat PAI in feite juist minder wil betalen, aangezien Refresco de “hoogst aantrekkelijke” overname van de bottelactiviteiten van Cott aan het afronden is. “Als gevolg daarvan denken we dat het bestuur van Refresco het bod zal afwijzen.”

Niet alleen waardeert het bod van PAI de huidige activiteiten van Refresco te laag, aldus Bryan Garnier, ook de potentie die de bottelaar heeft om een rol te spelen in de mondiale groei, de consolidatie van de markt voor private label en het uitbesteden van de productie van frisdranken zijn niet meegenomen in het bod. “PAI Partners lijkt al deze kansen te willen benutten, maar is niet bereid om een correct toegangskaartje te kopen”, aldus de marktvorsers.

Bryan Garnier heeft een koopaanbeveling op Refresco met een koersdoel van 21,80 euro. Het aandeel daalde woensdag 0,4 procent naar 18,74 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.