Nederland - 16 december 2021 - IPO

Reddit wil naar de beurs

door SVEN VAN GASSE

Reddit kondigde woensdag aan dat het vertrouwelijk papierwerk heeft ingediend in zijn eerste grote stap in de richting van een beursgang. Hiermee is het de nieuwe tech-firma die een debuut op Wall Street overweegt.

In september meldde Reuters op basis van verschillende bronnen reeds dat Reddit investeringsbankiers en advocaten wilde inhuren voor een mogelijke beursgang.

Het sociale mediaplatform verklaarde dat de beursgang nog in de absolute beginfase zit. De beursgang zal naar verwachting plaatsvinden nadat de Securities and Exchange Commission het beoordelingsproces heeft afgerond, afhankelijk van de markt- en andere voorwaarden.

Groot aantal IPO’s

Wall Street zag een massaal aantal IPO’s of beursgangen in 2021. In de eerste 9 maanden van dit jaar zijn in de Verenigde Staten 785 bedrijven naar de beurs getrokken. Ter vergelijking: in 1996, in volle dotcom-zeepbel, gingen er 664 naar de beurs en in 2020 waren er 555 IPO’s.

Dating app Bumble, plantaardig melkbedrijf Oatly en online broker Robin Hood waren enkele van de meest high-profile unicorn bedrijven die in 2021 naar de beurs gingen.

De beursgang van Reddit kan zich mogelijk bij dit lijstje voegen. Reddit kreeg dit jaar enorm veel belangstelling op Wall Street vanwege zijn chatroom WallStreetBets. Gebruikers van het forum promootten een aantal aandelen, waaronder GameStop en AMC, in de hoop shortsellers te doen bloeden. De aandelen van GameStop stegen in een paar weken tijd met 2 700%, waardoor enkele hefboomfondsen in de problemen kwamen.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.