Nederland - 24 februari 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Reddit kondigt beursgang aan

Reddit, de populaire socialmediawebsite, heeft aangekondigd dat het een beursgang gaat maken. Dit betekent dat het bedrijf voor het eerst openbaar verhandelbare aandelen zal hebben. Investeerders kunnen binnenkort aandelen kopen in Reddit op de New York Stock Exchange onder het symbool “RDDT”.

—Lees ook: Beleggen volgens Einstein’s 8ste wereldwonder

Mijlpaal voor Reddit

Dit is een grote stap voor Reddit, vooral omdat het de eerste grote tech-beursgang van het jaar zal zijn. Het bedrijf achter Reddit heeft veel steun gekregen van investeerders en heeft een indrukwekkende waardering van $10 miljard bereikt.

Volgens het ingediende document bij de Securities and Exchange Commission heeft Reddit in 2023 een omzet van $804 miljoen behaald. Dit betekent een stijging vergeleken met het voorgaande jaar. Echter, het bedrijf rapporteerde ook een nettoverlies van $90,8 miljoen voor dat jaar.

Reddit’s groeiplannen

Reddit heeft plannen om zijn advertentiebusiness uit te breiden en nieuwe inkomstenstromen te genereren door middel van tools en incentives voor contentcreatie en commerce.

Het bedrijf onderzoekt ook het potentieel van een data-licensing business, waarbij derden toegang zouden krijgen tot en zoeken in Reddit’s platformdata.

Investeerders lijken optimistisch over de toekomst van Reddit, gezien het feit dat niet-werknemende moderators kunnen deelnemen aan de IPO. Dit kan resulteren in een grotere betrokkenheid van individuele investeerders in de beursgang.

Lees ook: Alles over het investeren in small caps

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.