Nederland - 30 augustus 2021 - Meme stocks

Reddit heeft een nieuwe favoriet

door SVEN VAN GASSE

Het lijkt erop dat de Reddit-crowd een nieuw lievelingsaandeel heeft. Het aandeel van Support.com is nu het meest vermelde aandeel op het platform, met een GameStop-achtige rally tot gevolg.

Op maandag verlengde Support.com de enorme rally die vorige week werd ingezet. Het aandeel van de leverancier van technische ondersteuning steeg op maandag met 50%, goed op weg naar de achtste opeenvolgende groene dag.

Beleggers speculeren op een aanhoudende stijging van het zwaar geshorte softwarebedrijf. Reddit-traders stappen massaal in op het onbekende smallcap aandeel. De afgelopen 7 handelssessies is het aandeel van Support.com met 223% gestegen.

Short squeeze

De razendsnelle stijging doet denken aan de epische GameStop short squeeze in januari. Een gecoördineerde handel op het social media platform “WallStreetBets” resulteerde in monsterlijke bewegingen in het aandeel en stapelden shorters op met enorme verliezen.

Wanneer een geshort aandeel een sterke stijging vertoont, worden short sellers gedwongen aandelen terug te verkopen om hun verliezen te beperken. Het coveren van deze shortposities zorgt ervoor dat het aandeel nog verder zal stijgen.

Volgens S3 Partners is bijna 60% van de aandelen van Support.com momenteel uitgeleend aan shorters. Dit is een extreem hoog niveau, aangezien een gemiddeld Amerikaans aandeel doorgaans een percentage van ongeveer 5% heeft.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.