Nederland - 24 mei 2018
door REDACTIE BEURSBRINK

Prijsdruk voor Sif neemt toe

(ABM FN-Dow Jones) Nu Haizea Wind actief is geworden in de markt voor monopiles zal het Nederlandse Sif mogelijk geconfronteerd worden met prijsdruk. Dit concludeerde analist Martijn den Drijver van NIBC donderdag.

Volgens de analist zal Haizea het lastig krijgen om opdrachten binnen te halen door een gebrek aan trackrecord en onduidelijkheid over de financiële structuur van de onderneming.

De nieuwe toetreder is “niet positief voor de prijzen in de markt voor monopiles, die al te kampen heeft met prijsdruk door de steeds lagere subsidies”.

NIBC handhaafde de koopaanbeveling op Sif. Den Drijver verwacht dat de fabrikant in 2019 een hoge bezettingsgraad zal weten te realiseren en daarmee een solide vrije kasstroom. Daarbij denkt de analist dat concurrent EEW in Europa minder actief zal zijn door een focus op nieuwe markten daarbuiten. Dit is nog niet ingeprijsd, merkte de marktvorser op. Het koersdoel luidt 22,00 euro.

Het aandeel koerste donderdag kort na de beursgong op een licht hoger Beursplein 5 enkele tienden van een procent lager op 18,54 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.