Nederland - 6 augustus 2019 - Europa

PostNL nog niet uit de zorgen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft dankzij een aantrekkende kasstroom en vooruitgang met het besparen van kosten, in combinatie met een onverwachte verhoging van het interim dividend, behoorlijke eerste kwartaalcijfers gerapporteerd. Dit stelde een rapport van de Duitse zakenbank Berenberg dinsdag.

De analisten vragen zich wel direct af of het positieve momentum in het lopende kwartaal kan worden gecontinueerd, gelet op onder meer de onzekerheid over de goedkeuring van de overname van Sandd, de uitkomst van nieuwe regelgeving en een onderzoek naar de postwet, het geplande afstoten van de Italiaanse activiteiten en de opening van twee nieuwe distributiecentra.

Het aandeel is volgens de analisten weliswaar ondergewaardeerd, maar beleggers worden eerst geconfronteerd met veel onzekerheid in 2020, voordat het opwaarts potentieel in de koers mogelijk tot uiting kan komen.

De onderwaardering ten opzichte van sectorgenoten valt te verklaren door het vooruitzicht van een “significant” negatieve vrije kasstroom in 2020, en het te verwachten schrappen van het slotdividend met het oog de overnamekosten van Sandd, aldus Berenberg.

Berenberg hanteert een Houden advies met een koersdoel van 2,65 euro.

Het aandeel PostNL sloot maandag in Amsterdam na de kwartaalcijfers bijna vijf procent hoger op 1,59 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.