VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 30 november 2020 - Small-cap

Positieve trend bij small caps zal zich doorzetten

door SVEN VAN GASSE

In de maand november hebben small caps aanzienlijk beter gepresteerd dan hun grotere tegenhangers. Ze zijn op weg naar hun beste maand ooit. Volgens een artikel van Reuters is de rally bij small caps nog niet over omdat deze bedrijven sterk zullen profiteren van het nakende economische herstel.

De S&P 600 en de Russel 2000, beide small cap indexen, zijn in november meer dan 19% gestegen. Nu Covid-19 vaccins steeds dichterbij komen, lijkt het einde van de pandemie ook in zicht. Beleggers hopen dat deze bedrijven zullen profiteren wanneer de economie herstelt van de recessie.

De S&P 500, die samengesteld is uit large cap bedrijven, is in november “maar” met 11% gestegen. Bedrijven als Amazon en Netflix hebben kunnen profiteren van de lockdowns die opgelegd werden. Hierdoor presteerden deze bedrijven in deze periode aanzienlijk beter dan de kleinere lokale bedrijven. Door het positieve vaccinnieuws is er echter een rotatie naar small caps aan de gang.

Tom Hainlin, strateeg bij U.S. Bank Wealth Management’s Ascent Private Wealth Group, stelt:

Door het beter dan verwacht vaccinnieuws voltrekt er zich een rotatie naar small caps en value-aandelen.

Opwaarts potentieel

Small cap bedrijven worden over het algemeen gezien als de eersten die zullen herstellen wanneer de economie uit de recessie komt. Zij zijn minder afhankelijk van buitenlandse inkomsten en hebben als bijkomend voordeel de grote concentratie in cyclische sectoren.

Steven DeSanctis van Jefferies denk dat, ondanks de stijging in november, er nog steeds ruimte is voor groei.

Small caps noteren relatief goedkoop in vergelijking met large cap aandelen. De S&P 600 noteert aan een flinke korting ten opzichte van de S&P 500 op een aantal waarderingscijfers waaronder price/earnings en price/sales.

Hoewel de vooruitzichten voor de economie op langere termijn positief zijn, kunnen de komende maanden wel nog moeilijk worden. Dit zou kunnen leiden tot een verhoogde volatiliteit bij small caps.

DeSanctis stelt:

Je hebt een grotere blootstelling aan de binnenlandse markt en de economie zal het beter doen. Dit speelt in de kaarten van small caps.

Bron: Reuters

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.